KAZIBA, KONGO

BARNEHJEMMET I KAZIBA, KONGO

FÅR FAST STØTTE FRA SARON
Kaziba er en landsby øst i Kongo, omkranset av fjell. Barnehjemmet tar imot barn som enten har mistet foreldrene på grunn av krig, på grunn av sykdom eller ved fødsel.


Barnehjemmet ble stiftet for mange år siden, for å dekke behovet for babyene som hadde mistet sin mor i fødsel. Dødeligheten i forbindelse med fødsel er stor i Kongo, og de aller fleste barna kommer til barnehjemmet som nyfødte, fordi mor har dødd under fødsel.


Hver måned ankommer det 1 - 3 nyfødte babyer til barnehjemmet.


Folk kommer ofte gående langveisfra med nyfødte spedbarn, og det er umulig å avvise disse. Det er derfor vanskelig å begrense antallet barn på barnehjemmet.


Den største utfordringen til barnehjemmet, er at det er for få ansatte til å dekke barnas behov for omsorg.


De fleste barna kommer som nyfødte. Disse minste barna har et stort behov for nærhet og omsorg, og dessverre er ressursene for små til å kunne gi barna den omsorgen de trenger.


De ansatte gjør så godt de kan, men de er rett og slett for få.


Barnehjemmet ble i sin tid bygget for ca. 20 barn. Nå bor det til enhver tid opp mot 60 barn på barnehjemmet.


Barna får bo på barnehjemmet til de blir 8 år gamle. Da får de som har familie flytte hjem til familien sin. Noen av barna blir også adoptert bort. 


Hjelp oss å hjelpe!


Situasjonen på barnehjemmet er vanskelig, selv om de heldigvis fortsatt får støtte fra Kaziba Care Stiftelsen, Norsk Pinsemisjon, i tillegg til den støtten vi gir.


Støtten barnehjemmet dekker i all hovedsak lønn, samt bleier, vaskemidler og andre forbruksartikler til barna.


Heldigvis får barnehjemmet støtte fra den amerikanske organisasjonen The Forgotten International ut år 2023. De jobber for å hjelpe barnehjemmet til å skaffe gode og trygge hjem for de største barna. Samtidig har barnehjemmet begynt å si nei til å ta imot nye spedbarn.


Takket være tilskudd fra barnehjelpen og Mamre-stiftelsen, er det bygget en bondegård i tilknytning til barnehjemmet. Griser og høner er nå på plass. I tillegg dyrker de litt grønnsaker og frukt til eget bruk. Håper dette kan bidra til å gjøre dem mer selvhjulpne på sikt.


Vi vil fortsette å jobbe for å støtte barna på barnehjemmet og blir veldig glade for all ekstra støtte, enten du vil gi et enkeltbeløp eller om du vil støtte oss med et fast månedlig beløp.


Fra og med 2023 kan du få skattefradrag for gaver. For tiden er det maksimale beløpet du kan få fradrag for kr. 25 000,-.


Du kan bli fast giver ved å registrere et fast oppdrag i nettbanken din, på det beløpet du ønsker å gi. Alle bidrag, små og store, kommer veldig godt med!


Kontonummeret er 1503.99.92008. Hvis du vil ha skattefradrag for gaver, send en melding til tlf. 976 25 832 eller epost: ingerjsol@gmail.com


Tusen takk for all støtte!

En ren og usmittet gudsdyrkelse for Gud og Faderen er dette:

å se til farløse og enker i deres nød, og å holde seg uplettet av verden.


Jakob 1,27