Andakt

                                                       

                                         

Nå er det tiden igjen der vi får oppleve nok en sommer. Jeg blir ikke lei av å kjenne varmen fra sola klemme min hud, gå på plenen med bare føtter, nyte lukten fra blomstereng  - og se alle fargene fra prestekrage, blåklokke og Geitrams. Det er så godt å våkne til fuglesang og barnelek. Ja jeg er glad i sommeren. Utfordringen min med sommeren er at jeg ikke klarer å nyte den fullt og helt ettersom jeg vet at den ikke varer lenge. Etter sommersolverv snur sola og nedtellingen starter. Da går vi mot nok en mørketid. det er sikkrere enn banken at den kommer, selv om det er vanskelig å forstå når sola klemmer meg på en strand over et håndkle og under en god bok.


Det er allikevel ikke alt som ser lyst ut denne sommeren. Vi aner ikke hvordan krigen i Ukraina vil utvikle seg i ukene fremover. I mitt hjemland Kongo blusser den urettferdige krigen opp igjen. Renten går opp og økonomene spår en mulig resesjon. Sommeren begynte med en brutal terroraksjon i Oslo der en forstyrret mann skjøt mennesker som var ute for å glede seg. 

Pandemien har heller ikke gitt seg denne sommeren og vi vet ikke hvordan viruset vil oppføre seg videre. Statistisk sentralbyrå skriver at vi har blitt mindre fornøyd med livet under pandemien. Nesten 1 av 3 er mindre fornøyde med livet og mange av oss har utfordringer med psykisk helse.


Det er også mange troende som er bekymret, veldig bekymret over holdninger og retningen samfunnet går. Ja det er masse å ta tak i og masse og bekymre seg for. Hva bør vi da gjøre i en tid som kan føles som går mot en kald vinter?

Hebrerbrevforfatteren ber oss om å ha blikket festet på Jesus, han som er troens opphavsmann og fullender. Og hva sier Jesus? Ja, hva sier egentlig Jesus?

Vær da ikke bekymret for morgendagen. For morgendagen skal bekymre seg for seg velv. Kom til meg, alle som strever og har tungt å bære, og jeg vil gi dere hvile! Fred etterlater jeg dere. Min fred gir jeg dere. Ikke som verden gir, gir jeg dere. La ikke deres hjerte forferdes, frykt ikke! 

 

Jeg ber om at vi kan ha blikket festet på Jesus som Stefanus når steinene hamret mot ham står det: "Men han var fylt av Den Hellige Ånd og rettet blikket opp mot himmelen. Han så Guds herlighet og Jesus stå ved Guds høyre hånd. Og han sa: Se, jeg ser himmelen åpnet, og Menneskesønnen stå ved Guds høyre hånd"

Og jeg som er bekymret for at sommer og sol snart går mot en lang kulde både naturlig og symbolsk, kan finne trøst i Jesaja 60:20

"Din sol skal ikke mer gå ned. og din måne skal ikke miste sitt skinn. For Herren skal være et evig lys for deg, og dine sørgedager skal være til ende"

Da kan  jeg ønske dere både en god sommer 2022, men samtidig se frem til en evig sommer da Herren skal lyse for oss og våre sørgedager skal evig være til ende.


Baguma Buranga


                                                                 

                                                       

                                         

                                       

  

 

                                                                 

                               A N D A K T