Andakt

SARON

Groruddalen pinsemenighet

Ammerudveien 29 F

0958 Oslo

            A N D A K T

 

 

Apostlene kom tilbake til Jesus etter at Han hadde sendt de ut for å helbrede folket og fortelle de om at Himlenes rike var nær . Og han sa til dem: «Kom med meg til et ensomt sted, hvor vi kan være alene, og hvil litt!» For det var så mange som kom og gikk at de ikke engang fikk tid til å spise. Så drog de ut med båten til et ensomt sted, hvor de kunne være for seg selv. Men mange så at de dro bort og kjente dem igjen, og fra alle byene kom de løpende og nådde fram før dem. Da nå Jesus gikk i land, fikk han se en mengde mennesker. Han syntes inderlig synd på dem, for de var som sauer uten hyrde. Og han gav seg til å lære dem lenge og grundig.

 Da det var blitt sent på dagen, kom disiplene til ham og sa: «Stedet er øde, og det er langt på dag. Send folket fra deg, så de kan dra til gårdene og landsbyene her omkring og kjøpe mat.»  Disiplene tenkte på folket og at de var blitt sultne og ba Jesus om at han skulle la de få gå, men som alltid, Han vet  bedre og har andre planer enn oss

                         Jesus svarte derfor: «Dere skal gi dem mat!»

Dette var antakelig det mest overraskende svaret de kunne ha fått.

De sa: «Skal vi kanskje gå og kjøpe brød for to hundre denarer, så de kan få spise?»   «Hvor mange brød har dere?» spurte han. «Gå og se etter!» Da de hadde gjort det, sa de: «Fem brød og to fisker.» 

 Da sa han at de skulle la alle sette seg ned i grupper i det grønne gresset. Og de slo seg ned i flokker – noen på hundre og noen på femti. Så tok han de fem brødene og de to fiskene, løftet blikket mot himmelen og bad takkebønnen, brøt brødene i stykker og gav til disiplene, for at de skulle dele dem ut. Han delte også ut av de to fiskene, slik at alle fikk.

Kan du se for deg de store voksne "mannfolk nevene" med ganske små brødbiter og en liten fiskebit, og så skulle de begynne å dele ut. Det står ingen ting om at Jesus gjorde et under og forvandlet det til en haug med brød og fisk, nei hver disippel fikk en liten bit hver, husk de var 12 stk. så det kunne ikke bli så mye på den enkelte. 

Nei de måtte alle sammen gå i tro og stole på hva Jesus hadde sagt.

 Og alle spiste og ble mette. Etterpå samlet de opp det som var igjen av brødene og fiskene, tolv fulle kurver. 

Det var fem tusen mann som hadde spist.

Hvor ofte opplever vi ikke at jeg har er så lite, det er omtrent ingen ting. Vi kan nok erkjenne i blant at Jesus har gitt oss noe, men det rekker jo ikke så langt så jeg våger ikke å gå i tro på Hans Ord. Kjenner du deg igjen? Jeg tror vi gjør det alle sammen.

Hvis vi kan huske på at det er Han som har gitt det vi har og det er Han som ber oss å bruke det. Gjør vi det i tro og ærlighet, står Han med og resultatene kommer fra Han 

Hilsen 

Eva-Gro

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved